Akis
Tokia man rodos klasikėlė. Ši AKIS visiems žinoma nuo vaikystės. Aš ją dažniausiai kepdavau su balta duonos rieke, primarmaliodavau ant viršaus sluoksnį pomidorų padažo sumaišyto su majonezu ( siaubeli), tačiau čia taip pat puikiai tinka ir baltas pieniškas batonas. Tad, nagi, prisiminkime klasiką greitam rytui.
Aš taip pat pasakysiu 2 būdus, kaip keptuvėje iškepti norimus kiaušinius. Tam, kas mėgsta skystą, ir tam, kas pilnai iškeptą kiaušinį.
Reikės:
-2 riekelės baltos forminės duonos ( aš naudoju su sėklomis)
-2 kiaušiniai
-druska, pipirai
-kokoso aliejus kepimui
-sezamo sėklos
-vyšniniai pomidoriukai
-salotų mixas
-balzaminis kremas
Ruošiame: viduryte duonos formos ( pvz. stiklinės pagalba) išpjauname apvalią erdvę kiaušiniui. Dedame duonos riekeles į keptuvę su ištirpusiu kokoso sviestu, po minutės mušame kiaušinius. Pabarstome druska ir pipirais. 1 ( kas mėgsta pilnai iškeptą kiaušinį) - apkepkite duoną su kiaušiniu 2 minutes iš vienos pusės ir apvertus dar 2 minutes. Iš kart matysite, kad kiaušinis tvirtas. 2 ( kas mėgsta skystą kiaušinį) - įmušus kiaušinį, pakepkite 2 minutes , o tuomet uždenkite dangčiu ir palikite dar 1 minutę. Akis bus gražios išvaizdos, o kiaušinis dailiai išbėgs pjaunant.
Pateikiame apibarsčius sezamo sėklomis, kartu su mėgiamomis salotomis ir pomidoriukais. O tobulumą vainikuoja balzaminis kremas.