Užkepti prancūziški skrebučiai su grietinėle ir medumi
Čia yra WOW!!!
Pati negaliu pamiršti, koks nerealus
skonis!
Užkepti prancūziški skrebučiai su grietinėle ir medumi!
Reikės:
°1 pakelio pieniškos batono
°1 kiaušinio
°4 šaukštai cukraus
° 250 ml pieno
°100 ml grietinėlės
°50 g sviesto
°4 šaukštai medaus
Ruošiame: kiaušinį išplakame su 2 šaukštais cukraus ir pienu.
Kiekvieną batono riekelę merkiame į plakinį ir dedame į kepimo formą (ją patariu iškloti
kepimo popieriumi). Tuomet atskirai išlydome sviestą, beriame likusį cukrų, grietinėlę. Plakinį užpilame ant
suformuoto 'pyrago'. Šauname į 170 laipsnių temperatūros orkaitę, 15-20 minučių. Vos tik išėmus, aplaistome medumi. Medus issilydys ir taps
karamelinis.
Viršus traškus, dugnas susikaramelizavęs ir
minkštutis...mmmmm.....