Trupininis pyragas su geltonomis ir raudonomis slyvomis
Prisirpusį vasaros derlių reikia kūrybingai sunaudoti.
Tai mano vaikystės firminis, karštas
trupininis pyragas su geltonomis ir raudonomis slyvomis. O ryte gali jį traktuoti kaip pusritį. Ar tam yra taisyklės?
Reikės:
-4 kiaušiniai
-300 g cukraus
-200 g sviesto
-arb.s.kepimo miltelių
-apie 200 g miltų
-poros saujų slyvų (priklauso nuo jūsų turimos kepimo formos dydžio)
-pora arb.š.vanilinio
cukraus
Ruošiame: kiaušinius išsukame kartu su 150 g cukraus, supilame išlydytą sviestą, beriame kepimo miltelius ir sudedame miltus. Minkome. Tešla turi nelipti prie pirštų. Dedame ją į šaldytuvą, kol paruošime įdarą. Slyvas sutvarkome išimdami kaulukus ir perpjaudami į 4 dalis, sumaišome su 150 g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Kepimo skardą išklojame 3/4 tešlos, dedame slyvų įdarą, o ant viršaus burokine tarka užtarkuojame likusią tešlą. Šauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kepti 30 - 40 minučių, kol gražiai apskrus. Valgykite truputį praaušusį.