Tarp obuolių apkepo ir tarp pyrago
Istorija labai paprasta. Atsikeli, matai ką turi šaldytuve ir
bandai atsispirti "nuobodaus sumuštinio" šauksmui - SUSITEPK MANE,
GREITA GI, NESUNKU GI, KO ČIA PRISIGAVOJI MANDRYBIŲ...
Dar kita istorija, aš pratinu Roką valgyti vis kitokius
pusryčius kasdien. Nes pvz
jis, jei namuose yra kumpelis - tai jo visi pusryčiai bus KUMPELIO SKONIO, O tada
prasideda : nesugalvoju ko noriu, atsibodo, neskanu...
FAKTAS, net kurį rytą prieš darbą, jis tokio apkepo
nesikeps (o ką gali žinoti), bet
savaitgaliui IDĖJŲ juk galima
prisišaudyti.
Tai čia toks tarp obuolių apkepo ir tarp pyrago
REIKALAS. Praktiškai tiks abiems variantams.
Reikės:
°5 obuoliai
°4 šaukštai manų kruopų
°4 šaukštai miltų
°2 šaukštai cukraus
° iki 100 g sviesto (priklauso nuo jūsų kepimo formos dydžio)
°šaukštelis vanilės
Ruošiame: obuolius supjaustykite kaip tik norit
(kubeliais, mėnuliukais..) ir
suberkite į sviestu išteptą kepimo formą. Dubenėlyje sumaišykite
miltus, manų kruopas, cukrų, vanilinį cukrų. Ir viską tolygiai
išbarstykite ant obuolių. Sviestą supjaustykite
plonomis riekelėmis ir 'uždenkite'
juo visą paviršių. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, apie 20-30 minučių,
kol gražiai apskrus ir viršus taps traškus.
Skanu valgyti su liesu jogurtu, o vakare su
ledais .