Sūrūs lietiniai įdaryti varške ir krapais
08/03/2020
Sūrūs lietiniai įdaryti
varške ir krapais.
Reikės:
- 1 kiaušinis
- 300 ml pieno
- žiupsnelis druskos
- 5-6 šaukštai miltų
- 2 šaukštai aliejaus
- 200 g varškės
- 40 g ištirpinto sviesto
- ryšulėlis krapų
- pusė mocarellos
- liesas jogugrtas
Ruošiame:
kiaušinį gerai išsukame su pienu ir druska. Mano taktika, kad tešla būtų
vientisa - supilu pusė normos pieno, tada visus miltus. Tešla tampa tiršta, bet
vientisa, o tuomet supilu likusį pieną ir wuolia. Tešla skysta, tinkamos
konsistencijos ir be jokių gumuliukų. Įpilame aliejų. Iškepame lietinius, o tuo
metu paruošiame įdarą. Varškę pasūdome, įpilame sviestą, smulkiai supjaustytus
krapus ir mocarellą. Tepame įdarą per visa blyną ir susukame. Prieš
valgant, dar kartą apskrudiname keptuvėje. Pateikiame su jogurtu.