Sūri karamelė ir citrininis padažas
Visas dienas galime pradėti skaniai. Ne, negalime, o privalome! SŪRI KARAMELĖ ir CITRININIS PADAŽAS šalia varškės sūrio ir rieškučių vaisių.
Citrinos pagardui reikės:
°2 citrinų sultys ir žievelės
°100 g cukraus pudros
°50 g ištirpinto sviesto
°2 kiaušiniai
Ruošiame: kiaušinius išplakame su cukraus pudra,
citrinos sultimis ir žievelėmis (labai gerai išplakame), kaitiname ant mažos
ugnies, kol padažas sutirštės, dar į karštą įdedame sviestą, išmaišome.
Sūdytai karamelei reikės:
°150 g cukraus
°60 g sviesto
°80 ml riebios grietinėlės
°žiubsnelis stambios druskos
Ruošiame: cukrų suberiame į puodą ir leidžiame jai
lydytis, kai cukrus išslydo ir patamsėja, nekeliame nuo ugnies, atsargiai dedame
sviestą, o tuomet po truputėlį pilame grietinėlę. Kai pagardas pravėsta - pasūdome.