Škotiški kiaušiniai
Jei dar neragavai, būtinai pamėgink, pasigaminti pats.
Reikės:
°3 kiaušiniai
°kiaulienos (arba jautienos) faršas
°druska
°pipirai
°2 šaukštai džiuvėsėlių
°džiovintas bazilikas
°aliejus virimui
Ruošiame: 2 kiaušinius išverdam. Po užvirimo 3.5
min. Nulupam ir apvoliojame bazilike. Į faršą suberiame prieskonius: druską, pipirus, įmušame kiaušinį ir šaukštą džiuvėsėlių. Tuomet formuojame
'cepelinus', kiaušinį padedame faršu ir
paruoštą 'kukulį' apvoliojame džiuvėsėliuose. Įkaitiname aliejų (jo reikia tiek, kad
apsemtų 'kukulius') ir
verdame ant lėtos ugnie, apie 8
min, kol gražiai iš visų pusių apskrunda.
Labai skanu valgyti su salotomis ir naminiu
majonezu, bet kitą kartą sakėme mėginsime daryti aštrų padažiuk.