Olandiškas blynas
Olandiškas blynas ir du jų pateikimai - tiems, kas mėgsta saldžiai ir kam
tie saldumai jau pabodę.
Blynams reikės:
°1 kiaušinis
°80 ml pieno
°80 g miltų
°žiupsnelis kepimo miltelių
°žiupsnelis druskos
°pusė arbatinio šaukštelio cukraus
°100 g sviesto
Ruošiame: iš visų produktų paruošiame tešlą. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, dedame į vidų kepimo formas,
palaukiam 10 minučių, kol jos gerai įkais. Tuomet į kiekvieną iš jų įdedame po 50 g sviesto ir leidžiame jam išsilydyti. Supilame
tešlą, šauname atgal į orkaitę 20čiai minučių.
Blynas turi išsipūsti ir beveik išlipti
iš formos.
O pateikimas jūsų fantazija!
1. Pateikiau su įvairiausiais
vaisiais: bananu, slyva, kiviu,
šilauogėmis ir cukraus pudra.
2. Pateikiau su 3 min virtu kiaušiniu, feta,
pomidoru, gražgarste, pesto, sėklų mišiniu . Tikrai tiktų tiek lašiša, tiek
vytintas kumpis!