Netikri beigeliai
Netikri LABAI SKANŪS
beigeliai.
Reikės:
°2 kiaušiniai
°7 g mielių
°šaukštas cukraus
°žiupsnelis druskos
°100 g sviesto
°300 ml pieno
°600
g miltų
Ruošiame: mieles sumaišome su cukrumi ir 50 ml
šilto pieno. Paliekam. Kiaušinius išplakame su druska ir miltais. Paliekam. 250
ml pieno šildom ant mažos ugnies, dedame sviestą,
išlydome. Mieles supilame į miltus. Išmaišome. Tada pieną su
sviestu. Maišome ir minkome. Paliekame tešlą minimum pusvalandžiui
gražiai pakilti
Pakilusią
tešlą
suskirstome į
norimo dydžio rutuliukus, formuojame beigelį, viduryje su pirštu
padarome skylutę. Sudedame ant kepimo
formos. Paliekame dar kelioms minutėms. Per tą
laiką,
išsiplakame kiaušinį. Temame jį
ant bandelių,
apibarstome sėklomis.
Kepame apie 20 minučių, 180 laipsnių temperatūros orkaitėje!!
O beigelius valgėme
tokius:
1. Su prieskoniuose, kiaušinio plakinyje ir
džiuvėsėliuose
viliotu ir iškeptu keptuvėje varškės sūriu.
2. Avokadu, pesto, pomidoru, gražgarste,
balzaminiu padažu.
3. Naminiu kumpeliu, ridikėliu,
salota.