Naminis beigelis su sūdyta lašiša
Naminis beigelis su sūdyta lašiša, citrina ir salotom. Kartu keptas
kiaušinis.
Reikės:
- 3 kiaušinis
- 200ml šilto vandens
- 7 g sausų mielių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- žiupsnelis druskos
- 400 g miltų
- 1 arb.š. sodos
- sėklų mišinys
- sūdyta lašiša
- špinatai
- citrinos griežinėliai
Ruošiame: mieles suberiame į šiltą vandenį ir paliekame porai minučių. Miltus persijojame kartu su druska, įpilame alyvuogių aliejų, tuomet vandenį su mielėmis. Gerai išmaišome. Tešla neturi lipti prie pirštų ir nebūti kieta kaip akmuo, uždengiame sausu rankšluosčiu ir paliekame pakilti pusvalandžiui. Tuo metu užverdame vandenį ,į jį įberiame sodą. Iš pakilusios tešlos suformuojame beigelius ir dedame į verdanti vandenį. Verdame po 2 minutes abi beigelių puses, tuomet dedame į kepimo skardą. Kiekvieną beigelį aptepame kiaušinio plakiniu, apiberiame sėklų mišiniu ir kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Iškeptus perpjauname ir formuojame suvožtinius su špinatais, lašiša, citrina. Šalia iškepame 2 kiaušinius.