Naminės duonos skrebutis su česnakiniais pomidorais
Man rodos dabar pas visus tas galingas pomidorų derliaus
metas .
Mums Roko mama priskynė kalną įvairiaspalvių gražuolių, tai ir galvoji kaip
skaniai juos suvalgyti .
Reikės:
°3 stiklinės miltų
°1.5 stiklinės šilto vandens
°7 g sausų mielių
°žiupsnelio druskos, °šaukštelio cukraus
°spalvotų pomidorų
°alyvuogių aliejaus
°česnako
°šviežio baziliko
Ruošiam: į pusę stiklinės vandens suberiame mieles, miltus persijojame
su druska, šaukšteliu cukraus. Į miltus supilame mieles ir likusį vandenį. Viską gerai išmaišome ir
paliekame šiltai pakilti apie 30 min. Tuomet iš pakilusios tešlos suformuojame
duonos kepaliuką, dedame į 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepti apie 25-30
min, kol gražiai apskrus. Tuomet smulkiai supjaustome pomidorus, pasūdome, įspaudžiame pagal skonį česnako, smulkiai
supjaustytą baziliką, įpilame šaukštą alyvuogių aliejų.
Prieš valgant, aš duonos riekelę paskrudinau kokosų svieste, kad būtų traški, tuomet sudėjau paruoštus
pomidorus .
Jei norite tik lengvo česnaku skonio, nedėkite jo į pomidorus, o tik
patrinkite duonos riekelę