Moliūgo blyneliai. Vol.2
10/28/2020
Dar vis dar vis, šaldytuve karaliauja moliūgas. Paskutiniame įraše gali rasti moliūgo tyrės blynelių receptą, o šį kartą - tarkuoto moliūgo. Kitokia tekstūra pakeičia skonį, tad bandom ir šiuos!
Reikės:
°stiklinė tarkuoto moliūgo
°1 kiaušinis
°pusė stiklinės kefyro
°3-4 šaukštai miltų
°žiupsnelis druskos, pipirų, ciperžolės
°pusė svogūno
°aliejaus kepimui
°graikiškas jogurtas, daržovės ir sėklų mišinys pateikimui
Ruošiame: sutarkuotą moliūgą pasūdome ir paliekame kelioms minutėms, kad druska ištrauktų vandenį. Tai labai svarbu. Tuomet nusunkite ir į sausą moliūgą muškite kiaušinį, berkite pipirus, ciperžolę ir labai smulkiai supjaustytą svogūną. Maišant supilkite kefyrą ir miltus. Masė turi būti visai tiršta. Kepkite ant lėtos ugnies, kol gražiai apskrus. Pateikite su daržovėmis ir graikišku jogurtu.