Močiutės čirviniai
Galbūt savaitgalio rytą reikėtų paversti tradicija su čirviniais blynais! Čirviniai man primena vaikystę pas močiutę, su namine braškių uogiene. Pamenu, dėdė 'užrodė' gerą makliavonę šalia blynų - uogienę sumaišyti su grietine . Bet juk mūsų prisiminimai turi skonius ir kvapus, tai ir yra žaviausia.
Reikės:
°1 kiaušinis
°150 ml pieno
°150 ml kefyro (arba pasukų)
°arb.š.kepimo miltelių
°2 šaukštai cukraus
°arb.š.kepimo vanilinio cukraus
°4 šaukštai miltų
°šaukštas aliejaus
Ruošiame: kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilame pieną ir kefyrą, įsijojame miltus su kepimo milteliais ir įpilame aliejų. Kepam. O valgėm mes su turimomis uogomis: šilauogėmis, arbūzu, braškėmis, bananu.