Lietinio vokas su kakava ir keptu putpelės kiaušiniu

09/23/2020
Skamba įdomiai, tiesa? Kakava sūriame blyne. Bet skonis labai geras, o jei jo bijai, paprasčiausiai kakavos nedėk. Šis pusrytis blynų mylėtojama, kuriems įprasti blynų formatai pabodo. Man atrodo, kad kartais, pateikus klasiką kitaip ir bent vienu produktu paturbintus - pats nustebsi, kaip paprasta tuo žongliruoti. 

Reikės:

°1 kiaušinis 

°250 ml pieno

°žiupsnelis druskos 

°šaukštas kakavos 

°3 šaukštai miltų 

°šaukštas alyvuogių aliejaus 

°2 putpelių kiaušiniai 

°vytintas kumpis pagal skonį 

°salotos, pomidoriukai, sezamo sėklos pateikimui 


Ruošiame: kiaušinį išplakame, pilame pieną, pasūdome. Beriame miltus ir kakavą, gerai išsukame, kad neliktų gumuliukų, tešla būtų skysta, bet ne kaip vanduo. Įpilame aliejaus. Iškepame lietinius. Iš lietinio suformuojame voką, į jo užlenktus kampus dedame vytinto kumpio, o į  vidurį įmušame putpelės kiaušinį, pabarstome druska. Dedame į keptuvę, uždengiame dangčiu ir kepame ant lėtos ugnies 3-4 minutes. Pateikiame su salotomis, pomidoriukais, sezamo sėklomis.