Lietiniai su varške, cinamonu ir medumi
Vaikystės klasika.
Lietiniai su varške, cinamonu ir medumi!
Apie šiuos blynus:
°juos pasidariau, kai kepiau paprastus
lietinius, bet tešlos liko. NIEKADA NEIŠMESKITE nei likusios tešlos, nei blynų.
°juos įdaryti gali tiek saldžiai tiek sūriai su mėsa, su varške, varškės sūriu, vaisiais,
kiaušiniuir feta, mocarella ir baziliku.....
°aš jų visada prisišauldau. Ir tuo atveju, kai Rokas keliasi
anksti, o aš ne -jam pusryčiai būna TOBULI.
°lankstymas. Jūsų noras. Mano mama
visada juos sukdavo į tūtelę, močiutė į vokelius.
Reikės:
-2 kiaušiniai
-šaukštas cukraus
-300 ml pieno
-4-5 šaukštai miltų
-šaukštas alyvuogių aliejaus
-200 g varškės
-šaukštas cinamono
-šaukštas medaus
-obuolys
Ruošiame: kaip iškepti tobulus lietinius, rašiau keliuose įrašuose. Iš kiaušinio, cukraus, pieno,alyvuogių aliejaus ir miltų paruošiame tešlą ir iškepame lietinius. Įdarui varškę išsukame su cinamonu, medumi ir kiaušiniu, įpjaustome smulkiai obuolį. Ištepame visą lietinį, susukame ir prieš pateikiant dar kartą apkepame.