Klasikinis varškės apkepas
Kartais tarp visų mantrybių su avokadais ir avinžirniais, pasimiršta klasika.
Labai greita, skanu ir paprasta.
Reikės:
-200 g varškės
-2 kiaušiniai
-20 g ištirpinto sviesto
-1 šaukštas medaus
-50 ml pieno
-2 šaukštai manų kruopų
-žiubsnelis druskos
-lašelis aliejaus kepimo formai
-jei mėgstate į tešlą galima įberti kokoso drožlių, cinamono, įpjaustyti vaisių
Ruošiame: manų kruopas užpilame pienu ir paliekame brinkti,
kiaušinius išplakame su medumi, dedame varškę, lydytą sviestą, druską. Tuomet supilame išbrinkusias manų kruopas. Išmaišome.
Pilame į kepimo formą, kurią patepėme aliejumi. Kepame
190 laipsnių temperatūros orkaitėje, apie 20-30 minučių. Priklauso nuo to,
ar dėjote į vieną ar dvi kepimo
formas. Stebėkite, ir kai viršus
gražiai apskrus ir namai pakvims - ragaukite!