Kepti varškėčiai su aguonomis
°500 g varškės
°2 kiaušiniai
°80 g cukraus
°1 arb.š.vanilinio cukraus
°žiupsnelis druskos
°1 arb.š.kepimo miltelių
°2 šaukštai graikiško jogurto
°1 šaukštas aguonų
°pusė stiklinės miltų
°aliejaus (kokosų ar kito jūsų mėgiamo) kepimui
°cukraus pudros, uogų, jogurto pateikimui
Į varškę įmušame kiaušinius, dedame jogurtą, beriame kepimo miltelius, cukrų, druską, vanilinį cukrų, aguonas ir labai gerai (aš maišau rankomis, nes varškė šiek tiek susimynko) išmaišome. Beriame miltus ir dar kartą gerai išmaišome. Kad tešla neliptų prie rankų - jas pasišlapiname ir formuojame mažus blynelius, nes jie pasipūs. Kepame kol gražiai apskrunda ir beveik padvigubėja. Pateikiame su mėgiamom uogom, jogurtu, cukraus pudra.