Kepti varškėčiai su aguonomis

07/13/2021
Pastaruoju metu įsimylėjome varškę iš naujo. Iš tiesų tai jau tobulai paruoštas pusrytis, reikia tik jį pagardinti pagal savo norus. Kartais užtenka tik uogienės ar medaus šalia, kartais tik sultingų vaisių. O skaniausia - kepti, purūs ir saldūs blynai. 

Reikės:

°500 g varškės  

°2 kiaušiniai

°80 g cukraus 

°1 arb.š.vanilinio cukraus 

°žiupsnelis druskos 

°1 arb.š.kepimo miltelių 

°2 šaukštai graikiško jogurto 

°1 šaukštas aguonų 

°pusė stiklinės miltų 

°aliejaus (kokosų ar kito jūsų mėgiamo) kepimui

°cukraus pudros, uogų, jogurto pateikimui



Ruošiame:

Į varškę įmušame kiaušinius, dedame jogurtą, beriame kepimo miltelius, cukrų, druską, vanilinį cukrų, aguonas ir labai gerai (aš maišau rankomis, nes varškė šiek tiek susimynko) išmaišome. Beriame miltus ir dar kartą gerai išmaišome. Kad tešla neliptų prie rankų - jas pasišlapiname ir formuojame mažus blynelius, nes jie pasipūs. Kepame kol gražiai apskrunda ir beveik padvigubėja. Pateikiame su mėgiamom uogom, jogurtu, cukraus pudra.