Karštas sumuštinis su kepta vištiena ir kariu
12/11/2020
Kaip dažnai panaudoji vakarienės likučius sukuriant naują patiekalą? Mes dažnai. Nes kartais nesinori kartoti vakarienės skonio, o būna, kad jau ir kiaušiniai pusryčiams pabosta. Tad sumixavus vakarienės likučius su pusryčiais, išeina geras derinys. Vakar orkaitėje kepėme vištieną, o šiandien ryte valgėme karštus sumuštinius su jos likučiais.
Reikes:
°4 riekelės forminės duonos
°keptos vištienos (krūtinėlė, o jei su kaulu-nukaulinkite)
°sviestas
°olandiškas sūris
°pomidoras
°sultenės
°kario užtepėlė
Ruošiame: visas duonos riekeles patepame sviestu, ant vienos riekelės tepame kario užtepėlė, dedame paruoštą vištieną, sūrio riekelę, tuomet antrą duonos rikelę, sviestu į vidų. Taip pat padarome ir antrą sumuštinį. Dedame į 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kepame 5-10 minučių, kol sūris išsilydo, duona apskrunda. Išėmus iš orkaitės atkeliame duonos riekelę ir dedame pomidoro griežinėlius, bei sultenes. Taip darau todėl, kad nelabai mėgstu vos sušilusių daržovių, o ypač salotų.