Imbieriniai lietiniai
11/12/2020
Kažkokia imbiero manija aplankė. O gal tiesiog jau norisi šilumos maiste ir užburiantčių kvapų. Tad šie pusryčiai labai lengvai paruošiami ir tikrai įsimintini.
Reikės:
°kiaušinis
°šaukštas cukraus
°arb.š.malto imbiero
°žiupsnelis druskos
°350 ml pieno
°4-5 šaukštai miltų
°šaukštas alyvuogių aliejaus
°jogurtas, riešutai, medus pateikimui
Ruošiame: kiaušinį išsukame su cukrumi, druska ir imbieru. Supilame pusę pieno ir visus miltus. Labai gerai išmaišome. Tuomet po truputį, nuolat maišant, supilame likusį pieną reguliuodami tirštumą. Įpilame aliejaus. Lietinių masė turi būti skystą, tačiau nuo samčio bėgti ne kaip vanduo, o šiek tiek tirštesnė. Kepame lietinius ir pateikiame su jogurtu, riešutais ir medumi.