Falafeliai su raudonosiomis pupelėmis
Jo didenybė FALAFELIAI.
Kažkam, tai atrodo per sudėtinga, kažkas vis dar
stebisi:-'kas, avinžirniai!? ', kažkam tai jau pabodęs 'atradimas'.
O man tai niekada neatsibostantis 'atradimas',
nes tiek receptūrą, tiek pateikimą, galima keisti pagal
to ryto norą
Reikės:
-pusė skardinės (apie 150 g) konservuotų avinžirnių. ( Jei apie falafelius galvosite jau iš vakaro arba ryte turėsite nemažai laiko - avinžirnius galite virti)
-pusė skardinės konservuotų raudonųjų pupelių ( apie 150 g)
-1 mažas svogūnas
-5 skiltelės česnako (čia aš jį tikrai mėgstu, bet galite dėti mažiau)
-druska, pipirai
-pora didelių žiubsnių smulkintos petražolės
-pusė arbatinio šaukštelio kumino
-5 šaukštai miltų
-aliejus kepimui
(jums valia nuspręsti dėl kepimo - skaitykite toliau)
Ruošiame: visus ingredientus sumalame kombaine,
dedame miltus ir rankomis paminkome tešlą. Tešla turi būti vientisa, dar gali lengvai lipti prie rankų, todėl padrėkinę rankas vandeniu,
formuojame rutuliukus. Jų kepimas - Jūsų valia. Jie norite
sveikiau - aptepkite falafelius alyvuogių aliejumi, ir šaukite į 190 laipsnių temperatūros orkaitę 20-25-ioms minutėms. Jei norite labai
traškių falafelių - kepkite įkaitintame aliejuje
apie 5-7 minutes.