Biscotti
Šis gardumynas neatsiejamas su karšta arbata. Šį pusrytį reikėtų pasigaminti iš vakaro, na arba anksčiau atsikelti.
Reikės:
-2 kiaušiniai
-150 g cukraus
-250 g miltų
-arb.š. kepimo miltelių
-arb.š. vanilinio cukraus
-citrinos žievelės
-sauja mėgiamų riešutų ( aš dėjau lazdynų ir migdolų)
-sauja moliūgo sėklų
Ruošiame: kiaušinius išplakame su cukrumi, kepimo milteliais, vaniliniu curkumi, įtarkuojame visos citrinos žievelę. Beriame miltus ir gerai išmaišome rankomis. Suberiame riešutus ir moliūgo sėklas. Suformuojame kepaliuko formą ir šauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kepti 30 minučių. Tuomet išimame, supjaustome į riekeles ir dar kartą dedame į 140 laipsnių orkaitę 10-čiai minučių, kad padžiūtų.