Benediktas su lašiša ir smidrais
04/17/2021
Dažnai manau, kad pusryčiams "išradinėti dviračio" nereikia. O reikia tik priminti klasikinius arba užmirštus derinius. Juk būna dažnai pagalvojam - "ką čia naujo pasigaminus", o iš tiesų nutolstam nuo klasikos ir tingėdami pagalvoti grįžtame prie paprasto sumuštinio.
Reikės:
°Mėgiama duona (4 riekelės)
°4 kiaušiniai
°pundelis smidrų
°druska
°pomidoras
°lapinės "kale" salotos
°juodųjų alyvuogių žemė (ją rasite ankstesniame įraše)
°šaukštelis sezamo sėklų
°100 g sūdytos lašišos
°sviesto kepimui
Ruošiame: užverdame vandenį, pasūdome ir dedame smidrus, verdame apie 4-5 minutes. Duoną paskrudiname keptuvėje su sviestu. Ant jos dedame smidrus, pomidorą, salotas. Kitame puode užverdame vandenį, pasūdome, atsargiai įmušame kiaušinius, išjungiame ugnį, paliekame apie 4-5 minutes. Dedame ant paruošto sumuštinio, abibarstome druska, sezamo sėklomis, juodųjų alyvuogių žeme.