12 istorijų
Skanūs vėlyvieji pusryčiai niekada neišeis iš mados. Lieka tik svarbiausias darbelis - rasti gerą vietą dienos pradžiai. O mes padėsime išsirinkti, nes lankomės sostinės ir visos Lietuvos pusryčius siūlančiuose restoranuose ir Jums papasakojame, kaip ten sekėsi.
Šį kartą, vieną gražų rudens šeštadienio rytą pradėjome sostinės širdyje įsikūrusiame restorane "12 istorijų".
🌍Vieta. Restoranas įsikūręs pačioje sostinės širdyje, šalia Aušros vartų, Aušros vartų g. 9. Nepastebėti šios vietos neįmanoma, ji romantiškai įsikūrusi vienoje labiausiai lankomų aikščių, kurioje galima rasti ir kitus restoranus. Tiesa, automobilį teks palikti šiek tiek tolėliau, tačiau net ir savaitgalio rytą tai įmanoma.
🍯Maistas. Esame čia buvę ir dienos, bei vakaro metu. Tiek maistas, tiek gėrimai - puikūs. Bet šį kartą apie pusryčius. Meniu nėra didelis, tiesa, labai aiškus ir siūlantis pagrindinius pusryčių variantus. Čia rasite avižinę arba kukurūzų - moliūgų košę, granolą su uogomis ir jogurtu, pilno grūdo blynelius, omletą, keptus kiaušinius, šakšuką, benedikto kiaušinius, kruasanus su sviestu bei džemu. Mes pasirinkome šakšuką ir keptus kiaušinius ant juodos lietuviškos duonos su avokadu, vyšniniais pomidoriukais, varškės kremu ir žaliuoju pesto padažu. Visas skonis slypėjo paprastume ir elegancijoje. Žaliasis pesto tiesiog tirpo burnoje, o šakšuka buvo pilna skonio ir soti. Rekomenduojame paragauti. Žinoma, pateikimas, čia taip pat lošia aukštomis kortomis - elegantiška ir paprasta.
💵Kainos. Meniu su kainomis yra lengvai prieinamas restorano socialinėje paskyroje Facebook, tačiau kainas galėtumėme įvardinti, kaip šiek šiek aukščiau nei vidutinės, tačiau nesikandžiojančios. Ypač, jog išėjome sotūs ir nenusivylę. Pusryčių kainos svyruoja nuo 2,5 eu ( kruasanas su sviestu ir džemu) iki 7,2 eu (benedikto kiaušiniai). Šviežiai spaustos sultys kainuoja 3,5 eu, o juoda kava su pienu 2 eu.
🏛️Interjeras. Restoranas turi jaukų, neįpareigojantį vidų, bei keletą staliukų lauke. Pastarąjį variantą ir pasirinkome, nes mūsų apsilankymo metu, rugsėjo saulė šildė kaip reikalas. Mums labai patinka, kai restoranas turi bendrą dermę, tačiau tai neišreikšta vienodais stalais, kėdėmis, lygiavimu. Interjeras čia žavus spalvomis, kompozicijomis, smulkiomis detalėmis, skirtingais stalais, bei kėdėmis.
🐠Personalas. Žinant dabartinį restoranų verslo galvos skausmą - žmogiškuosius išteklius, tiek virtuvėje, tiek bare ir salės zonose, čia aptarnavimas net gi nustebino. Dirbančios merginos labai malonios, paslaugios, o širdį pavergė nepamiršę mūsų prašymo atsilaisvinus staliukui, pakeisti sėdimą vietą. Tiesa pasakius, šiandien, tai svarbus žestas, nors iki šiol atrodė suvokiamas, tačiau ne visi restoranai geba išlaikyti standartus. Maisto neteko ilgai laukti, buvo jauku ir malonu būti. Linkėjimai administratorei, bei merginoms. Jūs šaunuolės.
Labai nuoširdžiai rekomenduojame čia užsukti vėlyviesiems pusryčiams, elegantiškai, tačiau neįpareigojančiai pradėti dieną, paskanauti skanaus maisto, išgerti karštą puodelį kavos. Liksite nenuvilti, o kitą kartą pasikviesite ir draugus.